OFFICIAL - OFFICIAL - OFFICIAL

DE NIEUWE ORGANISATIE

 

30.09.2022 - 28.01.2023

Oud Huis Kunsthal Gent


JORGE MANILLA

SERPERE

30.09 - 16.10.2022

Artistieke curatorschap: Ben Benaouisse

BEN BENAOUISSE:
DE NIEUWE ORGANISATIE

 

Tussen 30 september 2022 en 29 januari 2023 ontwikkelt 'De Nieuwe Organisatie' zes tentoonstellingen in het Oud Huis van Kunsthal Gent, in de programmalijn REFUGE. Jorgé Manilla is de eerste kunstenaar in de rij. Meer informatie over het volledige programma volgt binnenkort.

De Nieuwe Organisatie, een multipolair project onder impuls van Ben Benaouisse, wil optreden als een NGO voor beeldend kunstenaars. Bedoeling is om actief te zijn waar de nood het hoogst is. Er worden nieuwe concepten bedacht, oude werkmethodes worden in vraag gesteld en herdacht. Op die manier gaat de organisatie op zoek naar een simultane werking waarbij elk segment onafhankelijk kan werken.

De Nieuwe Organisatie creëert projecten voor kunstenaars, produceert nieuwe kunstwerken en richt artistieke instellingen op. Er wordt gezocht naar passende expertise waar lokale en internationale kunstenaars binnen het huidige artistieke landschap nog nood aan hebben.

Daarnaast werkt De Nieuwe Organisatie als een onafhankelijk label voor professionele of amateurkunstenaars wiens werk amper of niet zichtbaar is binnen of buiten Gent. Het biedt een platform aan kunstenaars die al een consequent oeuvre hebben opgebouwd, maar een netwerk missen om een stap verder te kunnen zetten binnen hun artistiek parcours. Er wordt geluisterd naar de artistieke, logistieke, administratieve en financiële noden. En er worden samenwerkingen op maat opgezet voor iedere kunstenaar.

De Nieuwe Organisatie werkt instinctief en staat open voor alle kunstvormen, ongeacht de voorgeschiedenis van de kunstenaar. Het onderzoekt nieuwe werkwijzen om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Op die manier wordt er een diverse groep van artiesten samengebracht.